Nikmatilah keindahan rasa daripada kambing panggang kami, yang lembut dan berjus, yang diberi sentuhan nyalaan api untuk pengalaman menjamu selera yang memikat.
Ingredients
BAHAN-BAHAN
5kg hirisan bahu kambing Australia
Perapan Kambing
300g Sos plum
200g Sos tiram
150g Bawang putih, dicincang
20g Rosemary Segar, dicincang
150g Ketumbar segar, dicincang
150g Gula perang
30g Serbuk stok ayam
45g Serbuk paprika
500ml Air
45g Garam
Untuk hiasan
Sos pudina
Buah delima
Arugula (Daun roket)
Keledek goreng
Preparation
Cara Penyediaan
Gaulkan semua bahan perapan kambing sehingga sebati.
Masukkan 500ml air ke dalam pengisar dan kisar sehingga halus.
Ambil jusnya sahaja dan buang baki pepejal. Perapkan kambing semalaman.
Bakar bahu kambing hingga sempurna, kemudian potong menjadi potongan kecil.
Susun di atas pinggan dan kemudian renjiskan sos pudina dan delima.
We use cookies on our website (including third party cookies) to analyse traffic, share information with analytics partners and provide you with the best experience possible. For details see our Privacy policy and our Cookies policy which were last updated in March 2019. By continuing to browse this site or by accepting below, you consent to the use of cookies.